2010. november 25., csütörtök

Jackson a Breaking Dawn-ról és az Aim High-ról

Én viszont találtam valamit, de hosszú lett. Remélem, azért nem gond!

Jacksonnal a Moviweb készített egy nagyon remek kis exkluzív videóinterjút, amely 2 részletben terjed, egy rövidebb videóban a ’Breaking Dawn’-ról beszél, egy egészen hosszú, 9 percesben pedig alapvetően új projektjéről az ’Aim High’-ról.

1. Breaking Dawn


Először is valami olyasmit kérdeznek Jacksontól, hogy várja-e már a Breaking Dawn forgatását, és erre adott igenlő válaszában Jackson hamar kitér arra, mennyire örül, hogy ezzel a hihetetlenül fantasztikus rendezővel, Bill Condon-nal dolgozhat.
A kérdésre, hogy találkozott-e már Condon-nal, Jackson így válaszol:

– Találkoztunk Baton Rouge-ban hónap elején. Oda-vissza repkedünk Los Angeles és Baton Rouge között. A forgatás már elkezdődött, sőt a Dél-Amerikában játszódó részeket már be is fejezték. Két nap múlva én is ismét visszatérek Baton Rouge-ba, beállok a munkába, újra vámpírrá válok, és nem az én nyakam lesz véres, hanem én magam leszek vérszomjas.

– Várod már, hogy visszatérj a szerepbe, és elkészíthesd a film hátralévő részét?

– Minden egyes alkalommal, amikor újra összegyűlik a stáb, hogy elkészítsük a soron következő Alkonyat-filmet, úgy érzem magam, mint egy családi összejövetelen. Tudod, én ezekkel a művészekkel, ezekkel a srácokkal nőttem fel az elmúlt három, vagy most már négy évben. Úgy értem, eltelt már egy kis idő, így minden alkalommal, amikor újra találkozunk, nagyon izgalmas végiggondolni, hogy honnan indultunk, kinek hogyan alakul a karrierje, ki mit kezdett az életével. És nagyon rossz érzés látni, hogy közeledik a vége, ugyanakkor nagyon hálás vagyok, hogy része lehettem egy olyan sorozatnak, amely ennyi embert így megérintett. Ez nagyon izgalmas.

– Úgy tűnik, ahogy haladunk előre, mindegyik a filmek egyre jobbak lesznek, egyre több bennük az akció, az emberek egyre jobban várják őket, nem féltek attól, hogy mostanra már túl nagyok lesznek az elvárások?

– Igen, nekünk is tetszik, ahogy fokozódik a helyzet. De szerintem minden művésznek az a mottója, hogy „Soha ne légy elégedett, mindig próbálj előrelépni!” És szerintem ez működött az Alkonyat-filmek során is. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy az eredeti Alkonyat film ne lett volna jó… Ugye ezt senki nem gondolja? Az egy gyönyörű film volt, amely megalapozott egy olyan hangulatot, amelyet aztán Chris Weitz segített kiteljesedni az Újholdban. Aztán David Slade a Napfogyatkozásban megmutatta ennek a világnak a sötétebb, ösztönösebb oldalát is. Úgy értem, mindegyik rendező a saját stílusát, látásmódját közvetítette az egyes filmekben. Most pedig Bill Condonnal forgatjuk az utolsó két részt, ami igazán izgalmas. Nagy rajongója vagyok, mióta láttam a ’Gods And Monsters’-t [Az érzelmek tengerében], amely az egyik korábbi munkája, szóval az, hogy vele dolgozhatok, találkozhatok, beszélgethetünk erről, ez rendkívül izgalmas.

Forrás

Az ugrás után pedig a hosszú videó, a róla szóló anyaggal, és azzal a néhány gondolattal, amit magam is megértettem a videóból!



2. Aim High



A gimi nem könnyű. Ez a jelmondata az új webes-sorozatnak, az Aim High-nak, amelyet 2011-ben mutatnak be. A sorozat olyan középiskolás fiatalokról szól, akik kettős életet élnek, mert emellett veszélyes kémek is. A sorozatot az a McG rendezi, akinek a nevéhez a ’Terminátor – Megváltás’ rendezése is fűződik. A sorozat egyik főszereplője az a Jackson Rathbone, akit ’Az utolsó léghajlító’-ból és az ’Alkonyat’-filmekből ismerhetünk, aki a középiskolás diákot és egyben nemzetközi kémet, Nick Green-t alakítja. Nemrégiben lehetőségünk volt meglátogatni őt a forgatások során, és beszélni vele a sorozatról. Íme az exkluzív interjú:


Az ’Aim High’ egy olyan fiatal srác története, aki kettős életet él: nappal tanul, éjjel pedig kormányzati ügynökként dolgozik. A sorozat Nick Green (Jackson Rathbone) életét mutatja be, aki most kezdi a gimnázium második évét, és egyik a 64 magasan-kvalifikált középsikolás alkalmazottnak. Amikor éppen nem nemzetközi kémkedéssel foglalkozik, Nick Amanda Meyers-ről álmodozik, aki az iskola legnépszerűbb csaja, vagány, intelligens és nagyon dögös. Amanda gátlástalanul flörtöl Nick-kel, őt azonban a lány túlságosan is védelmező barátja, Derek megfenyeget, hogy még csak ránézni se merjen. Hogy a dolgok még bonyolultabbak legyenek, Nick rajtaütött egy orosz zsoldoson, aki ezért bosszút akar állni a fiún. Mindezek tetejében, Nick úgy érzi, hogy ő bejönne Amandának, azonban a legjobb barátja [már a Nick-é] épp egy pikáns hírt tervez megosztani a nagyvilággal a blogjában. Mindent összevetve nem egyszerű félévnek nézünk elébe.
– A sorozat műfaját tekintve akcióvígjáték
– Jackson édesapjától 15 évesen kapott egy pisztolyt, szóval úgy nőtt fel, hogy tud bánni a fegyverekkel.
– Nagyon izgalmas az akciórészek forgatása, lesznek verekedések és hasonlók is.
– Nick Green figurája leginkább Jason Bourne-ra emlékeztet
– Szóba kerül a Supermen Clark Kent-tel való hasonlóság is atekintetben, hogy középiskolás diákként Nick elég esetlen, bár azért kevéssé, mint Clark, Nick inkább természetesebb
– Hogy mitől olyan véres a nyaka, először azt válaszolja, hogy borotválkozás közben vágta meg magát J
– Aztán kiderül, hogy valami rosszfiúkkal való konfrontációba került, és a nyakán nem is a saját vére van, hanem az ellenfélé
– Amandával való kapcsolatáról azt mondja, hogy az részéről egy beteljesületlen szerelem, Amandáról pedig azt, hogy az a típusú nő, akibe minden srác belezúg, mert azon kívül, hogy szép, még vagány is, és mindenféle jó tulajdonságokkal rendelkezik.
– A sorozatban mindenkinek van egyfajta kettős élete, mindenkinek megvan a maga titka, éppúgy, mint gyakorlatilag a valós életben is ez megfigyelhető. Csak itt ez jobban kidomborodik. Amanda például egy rock-banda énekesnője.
– A kérdésre, hogy mi a különbség eközött a készülő webes-sorozat és a korábbi filmjei között, azt válaszolja, hogy a gyártás hasonlóan zajlik, mindegyik valamilyen módon szórakoztat, legfeljebb a csatorna más, amin a film eljut az emberekhez.
– Aztán a rendezőről, McG-ről beszél, hogy mennyire izgalmas egy ennyire motivált rendezővel dolgozni, és az is kiderül, hogy a rendező dalokat is ír.
– Nagyon jó a társaság, a hangulat, maga a sorozat is nagyon klassz lesz, sok lesz benne az akció és a humor, majdnem minden benne van, amit Jackson szeret, kivéve, hogy nem western-film, de azt állítólag majd legközelebb J
– Szóval Jacks nagyon szereti a western filmeket, többek között Sergio Leone filmjeit, és épp emiatt nagyon szerette forgatni az Eclipse-nek a visszaemlékezős részét, mert annak hasonló hangulata volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése