2010. december 28., kedd

Facinelli karácsony

Amikor Kim pár napja betette a Facinelli-karácsonyfát, eszembe jutott, hogy láttam tavaly egy cikket, ami kifejezetten a Facinelli-család karácsonyáról szólt, de azt hittem, akkor le is lett fordítva. Aztán a fordítást nem találtam meg, szóval megcsináltam Nektek én. Úgyhogy aki vágyik még egy kis karácsonyhangulatra, annak itt a cikk:

Az Újhold sztárja és a 90210 színésznője minden karácsonykor korán kelnek, hogy megkeressék szeleburdi lányaikat, rátaláljanak az ajándékokra és családi idillben tölthessék a napot.

Karácsony reggelén Peter Facinelli és felesége, Jennie Garth alig várják a pillanatot, amikor lányaik 7 óra körül berontanak hálószobájuk ajtaján és bejelentik, hogy itt az ajándékozás ideje.
– Megpróbálják kivárni, amíg kialusszuk magunkat, de olyan izgatottak, hogy nem tudják megállni, hogy felébresszenek – mondja Garth. – Olyan ártatlanok, izgatottak és várakozással teliek ilyenkor.
Facinelli így mesél a lányok öröméről: – Úgy ragyog az arcuk, mint az év során máskor sosem.

Nevezzük Facinelli Karácsonyi Fénynek, amely a szeretet lángjaként beragyogja az ünnepeket, és amelyet a pár lányaiknak a 12 éves Luca Bellának, a 7 éves Lola Ray-nek és a 3 éves Fiona Eve-nek biztosít.
– Az ünnepek nagyon fontosak a családunknak – mondja a 36 éves Facinelli, aki ugyanazokat a hagyományokat hagyja örökül lányainak, amelyeket Olaszországból bevándorolt szüleitől látott a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatosan. – Ez arról szól, hogy együtt vagyunk, és ünneplünk.



Az utóbbi időben nagyon kevés időt tölthet együtt a Facinelli-család öt tagja. Az Újhold színésze az elmúlt heteket azzal töltötte, hogy Vancouver – ahol az Alkonyat: Napfogyatkozás, az egyre népszerűbb vámpíros sorozat harmadik részének felvételei zajlottak – és New York – ahol pedig a Jackie nővér című TV-sorozatot forgatták, amelyben Eddie Falco mellett látható – között ingázott. Eközben felesége a 37 éves Jennie Garth Los Angeles-i otthonukban tartja a frontot és zsonglőrködik, hogy lányait mindig elvigye a megfelelő elfoglaltságaikra, miközben a CW [TV]-n futó 90210 című sorozatban is dolgozik. Ebben az évben azonban az ünnepekre összegyűlik a család Los Angeles-i otthonukban, ahol Facinelli azzal tölti idejét, hogy lányai segítségével feldíszíti lakásukat karácsonyi párnákkal miközben karácsonyi dalokat énekelnek.
– Mindenképpen a gyerekeimmel szeretem tölteni ezt az időt – mondja Facinelli. – Olyan gyorsan felnőnek, én pedig azt szeretném, ha minden ünnep igazi élmény lenne számukra. Úgyhogy mindent megteszek azért, hogy mindannyian feltöltődjenek örömmel és szeretettel.

És rengeteg mókával. Amint lányai karácsony reggelén kinyitják a szemüket, egy-egy hatalmas hógolyót találnak.
– A Mikulás hagyja ott a szobájukban az alvó fejük mellett – mondja Garth. A kis Facinellik összegyűlnek, mielőtt rajtaütnének alvó szüleiken és kirángatnák őket az ágyból.
– Úgy ahogy vagyunk, pizsamában lemegyünk a földszintre – folytatja Garth, és begyújtunk a kandallóba akkor is, ha meleg van odakinn.

De mindezt csak azután, hogy a kicsi csapat megvizsgálja a kandalló környékét, ahol egy bizonyos Mr. Claus nyomokat hagy maga után a Facinelli lányok legnagyobb örömére.
– Piszkos kormos lábnyomokat és kekszmorzsákat hagy maga után! – meséli Facinelli látogatójukról, aki minden évben tiszteletét teszi náluk, és aki rendszeresen felfalja az édes sütiket, amelyeket lányai készítenek oda előző este.
– A rénszarvasok is nagyon koszosak tudnak lenni – teszi hozzá Garth. – Szerteszéjjel hagyják maguk után a sárgarépát!

De minden meg lesz nekik bocsátva, mivel Luca, Lola és Fiona is kiveszi a részét a rendetlenségből, amikor megrohamozzák a fa alatt tornyosuló ajándékkupacokat.
– Papírtépés és dobozbontogatás zaja hallatszik ilyenkor – mondja Facinelli.
– Peter keze elzsibbad nap végére, mire segít kibontogatni azt a sok-sok műanyag dobozt – árulja el Garth.

Peter Facinellinek ez a látvány azokat a karácsony-reggeleket juttatja eszébe, amelyeket három nővérével és lármás nagycsaládjával töltött gyermekkorában Queens-ben.
– Emlékszem, hogy mi is széttéptük a csomagolást, hogy mielőbb kibonthassuk ajándékainkat – emlékszik vissza Facinelli. Ezer mérfölddel arrébb a Garth család karácsonya sokkal csendesebben zajlott terjeszkedő, vidéki farmjukon Illionis-ban.
– Emlékszem, mindig lovagoltunk a hóban – meséli Garth. – Nagyon idillikus volt, és mindenhonnan a karácsony hangulata áradt.

Ez elmondható a Facinelli-család szobájáról is, miután mindenki kibontogatta ajándékait.
– Szerteszéjjel tépünk mindent, amíg úgy nem néz ki a szoba, mintha bombatámadás érte volna – mondja Garth. És még annak ellenére is, hogy szalagdarabokkal, csomagolópapírokkal és félig kinyitott ajándékdobozokkal és összeszerelendő játékokkal van tele a szoba: – Egész nap olyan békés minden! – sóhajtja Garth. És ahogy Peter is hozzáteszi: – Ez maga a mennyország!

A cikk innen, a képek innen származnak.
Kivéve a gengszterest, az Peter twitter-éről. A kép akkor készült, amikor karácsony előtt a család meglátogatta Peter-t Baton Rouge-ban. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése