2011. március 29., kedd

Amikor Peter 21 volt...

Nosztalgia rovatunk folytatódik, mégha nem is szándékosan. :) Mindenesetre Jackson visszaemlékezéseivel  egyidőben egy 1995-ös videót ásott elő az Etonline, amelyben Peter a 'Price of Love' című filmmel kapcsolatban nyilatkozik. Nagyon kis nyikhaj a videóban, és olyan laza, hogy majd szétesik, pedig, ha az ember érti is kicsit a szöveget, kiderül, hogy nagyon komoly és elgondolkodtató dolgokat fogalmaz meg. A videó után lefordítom a lényegét:


A 'Price Of Love'-ban Peter egy olyan fiatalt alakít, aki elszökik otthonról, és utcán élő szélhámossá válik. Itt arról beszél, hogy a hitelesebb alakítás kedvéért eltöltött pár órát aluljárókban, olyan fiatalok között, aki valóban ott élik hétköznapjaikat. Így összegzi tapasztalatait: "Ők nem akarnak az utcán élni. Bár azt mondják ott igazán szabadok lehetnek, de ez egy nagyon szomorú helyzet, mert napról napra harcolniuk kell a túlélésért. Nagyon nehéz volt úgy hazamenni és lefeküdni a saját ágyamba, hogy közben ezek a srácok jártak a fejemben, akik a sikátorokban töltötték az éjszakát. Úgy értem, legszívesebben mindet hazavittem volna, miközben tudtam, hogy ez nem lehetséges."
A végén Peter kitér a szülői felelősségre is: "Szerintem a szülőknek megfelelő otthont kell teremteniük gyerekeiknek, hogy azok ne menjenek el otthonról. Sokszor a gyerekek azért szöknek meg otthonról, mert abban reménykednek, hogy találnak egy olyan családot, vagy egy életet, amit majd ők is szeretnek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése