2011. február 11., péntek

Folyamatban: Bel Ami

Az az internetes magazin, amelynek írásában az Immortals gyártási körülményeiről is olvashattunk, a Bel Amiról is részletesen beszámol. Lefordítottam a cikket, de vigyázat: kicsit erős. Nem mondom, hogy 18-as karikás, de nem elsősorban arról szól, Robert milyen tündibündi lesz a szerepben. Én szóltam! Akinek viszont nem sikerült elvenni a kedvét, íme a cikk:

"A történet a 19. század végén játszódik Párizsban, ahová egy alacsonyrangú fiatal katona hazatér Algériából, és újságíró lesz. Viszonyt kezdeményez jó kapcsolatokkal rendelkező hölgyekkel, beveti férfiúi sármját, aminek köszönhetően egyre feljebb és feljebb kerül a társadalmi ranglétrán.

Noha Európa legrangosabb melegpornó filmstúdiójának is ugyanaz a neve, mint a film címe, mégsem ez volt az, ami miatt az újságok címlapjára került a film, hanem az a tény, hogy a főszerepet az Alkonyat sztárjára Robert Pattinsonra osztották. A filmet tulajdonképpen a francia író Guy De Maupassant 1885-ös második regényének adaptációjaként emlegetik. Az alaptörténet hasonló, egy fiatal férfi szexuális kapcsolatai révén egyre magasabb társadalmi körökbe férkőzik, mégis korának egyik legnagyszerűbb könyvének tartják, és egyes országokban örök kedvenc marad.

A regény vonzerejét azonban nagyrészt Maupassant legendásan nagyhatású és magával ragadó prózája biztosítja, egy olyan írásmód, amelyet Somerset Maugham-től Friedrich Nietzsche-ig sokan megihlettek, és ez egy olyan regény, amelyet nagyon nehéz képernyőre adaptálni. Ez leginkább egy kifejezetten francia történet, úgyhogy egy angol feldolgozást várhatóan ellenséges fogadtatásban részesítenek Nyugat-Európában, még akkor is, ha jó lesz, ha pedig nem az, akkor Isten segítsen bárkit, aki megpróbálja promotálni a filmet arrafelé.

A forgatókönyvet a kezdő Rachel Benett írta, akinek gyakorlatilag ez az első forgatókönyve, a filmet pedig olyan gyakorlott rendezők rendezték, akiknek színházi tapasztalataik ugyan vannak, nagyjátékfilmet azonban most rendeztek először. A londoni és budapesti forgatás során készült jeleneteknek pedig olyannyira szexuálisan túlfűtött hangulatot sugároznak, hogy a Twilight anyukák nem fognak örülni, hogy a lányaik ezt látják. Az egyik fő jelenet egy orgia jelenet, amelyben egyik forrásunk szerint Pattinson karaktere azt mondja, hogy „ízletesen megcsinálja” a sajtót. Ezt a jelenetet a Kent's Crossness Pumping Statiton-ön [ez egy angliai szivattyútelep] vették fel, amelyet gyertyafénnyel árasztottak el, hogy álcázzák a tényt, hogy a helyszín méltó a nevéhez, mégha kicsit más módon is, mint azt eredetileg szánták.

Sokkal izgalmasabb a szereplőgárda a zseniális [Kristin Scott] Thomas-szal, [Uma] Thurman-nel és [Christina] Ricci-vel, akik hatékonyan támogatják Pattinsont, akinek úgy tűnik, jobban állnak a hasonló jellegű munkák, mint némely más projektjei. A forgatási fotók alapján remek jelmezekre számíthatunk, de videóanyagot még nem láttunk a filmből, és a megjelenési dátumról sem tudunk semmit. A legutolsó hírek szerint a film augusztus környékén jelenik meg az Egyesült Királyságban, ami azt jelenti, hogy nyár végén, ősz elején láthatják a tengerentúli rajongók is.



Arról persze szintén semmi infó, hogy mi mikor láthatjuk a filmet, de mivel itt forgattak bizonyos jeleneteket kishazánkban, egészen biztosan mi sem maradunk ki az izgalmakból. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése