2011. október 12., szerda

Jackson Rathbone és Aimee Teengarden az Aim High-ról

A Teen TV a Rodeo Drive közelében lévő híres szállodában egy beszélgetés céljából találkozott az Aim High című websorozat népszerű sztárjaival. A sorozatnak jó ajánlásai vannak, hiszen rendezője McG, az akciófilmek mestere, aki a Charlie angyalai sorozatot is rendezte, főszereplői pedig a cuki Jackson Rathbone, az Alkonyat Jaspere és a Végzős buliban is látható Aimee Teegarden, aki a fiú vágyainak tárgya.


A történet lényege:
Egy tinédzser fiú kettős életet él: nappal a középiskola nyűgjeivel küzd, míg éjjel a kormány ügynöke. Nick Green (Jackson) tizenegyedik osztályos és ő az egyike a 64 magasan képzett tinédszer szövetségi ügynöknek. Nick nagyon aranyos, ám titkon pedig igazi okostojás, odavan a különc, idegeskedő csajért, Amandáért (Aimee), aki nem szívesen bár, de az iskola egyik legjobb pasijával jár. Lehet, hogy ez megszokottnak tűnik, mégsem egy átlagos tinisorozatról van szó. Erről kérdeztük a két főszereplőt:

[És mivel párhuzamos az interjú, próbálnék Jacksonra koncentrálni, és amennyire lehet, csak őt fordítani]

TeenTV: Látom, srácok, egész nap itt voltatok, és nagyon fáradtnak tűntök!
Jackson: Igen, de én szeretem ezt a szállodát (a híres Beverly Wilshire-ről van szó, itt forgatták a Dirty Dancing klasszikusát is) Itt maradok estére is. Körbekérdezek pár embert véletlenszerűen, nem akarnak-e feltenni pár kérdést. 

TeenTV: Látom, ez a sorozat részben olyan, mint a MacGyver volt (egy régi TV-sorozat, amelyben egy vagány kém mindenféle közönséges használati tárgyakat használt fel, hogy fegyvert gyártson belőle), részben pedig olyan, mint a Kínos c. sorozat. Amit igazán élveztem. Nagyon kacifántos és pörgős. Jackson, te a film producere is vagy, miért nem a CW-t vagy az ABC Familiy adóit céloztátok meg a sorozattal, miért a Facebook-ot választottátok és azt, hogy később interaktív kapcsolatba kerüljetek a nézőkkel?
Jackson: Egy TV csatornán nem tudnánk személyre szabhatóvá tenni a sorozatot (míg a Facebookon a nézők reagálhatnak a látottakra). Elsősorban azért vonzott ez a projekt, mivel az internet a mai vadnyugat, én pedig olyan vagyok mint egy cowboy, kibiztosított fegyverrel a kezében, és valami újat akartam csinálni. Ha a CW-hez mentünk volna, abban nem lett volna semmi extra. 

TeenTV: Miben hasonlítottok és miben különböztök a sorozatbéli karaktereitektől?
Jackson: Nos, én például egyértelműen zavarban vagyok, ha arról van szó, hogy elhívjak randizni egy lányt. (Aimee ránéz: Tényleg??) És bár szomorú, de igaz, Nick Greenhez hasonlóan nekem sem sok időm van aludni. 

TeenTV: Hogyan fogják befolyásolni a nézők a sorozatot a Facebookon, és mit fogunk látni a képernyőn, amikor ezt teszik?
Jackson: A Facebook oldalatokról nézhetitek majd meg, és a képeitek, a profilképetek, az üzenőfalra írt szövegeitek megjelennek majd az előtérben vagy a háttérben. Ha ezeket mégsem szeretnétek látni, akkor azt is megtehetitek. A falon a te firkáid lehetnek vagy a családtagjaid, barátaid képei lehetnek a posztereken. De ha személyre szabod a dolgokat, majd megnézed az epizódot a barátod számítógépén, akkor lehet, hogy teljesen mást fogsz látni. Én az anyukám Facebookjáról szeretném megnézni! Szeretném, ha anyukám benne lenne! "Anya!! Figyelj! Benne vagy a TV-ben!" Amúgy ő még nem tud róla. Majd szólnom kell neki.

TeenTV: Jackson, milyen harcművészeti képzést kaptál, hogy itt ugrálsz össze-vissza? Szerintem a Jasper-féle akciójelenetek nem ilyenek voltak.
Jackson: Ó nem, persze, hogy nem. Még gyerekként tanultam harcművészetet, aztán egy kis Kung Fut és Krav Magát az Utolsó léghajlító forgatásakor. De aztán itt felfrissítettem a tudásomat, és ezekkel a kaszkadőr srácokkal igazi jó barátok lettünk a film [TLA] forgatása során. Igazából őket kértük meg, hogy koordinálják és koreografálják az Aim High akciójeleneteit. Nagy szerencsénk van ezekkel a srácokkal, hiszen nagy költségvetésű akciófilmekben is dolgoznak. Elérték, hogy a sorozat igazán durva legyen a koreográfiájuktól.

TeenTV: Miért látunk rajzokat, amikor Nick egy akciót tervez az előzetesben? Valami beépített számítógép van az agyában vagy mi?
Jackson: Itt arról van szó, hogy látunk bele Nick fejébe. Nincs szó semmiféle számítógép chipről. Thor Freudenthal rendező úgy nevezte ezt, hogy "Nick látomása". Valahogy be akarta mutatni, mi zajlik Nick fejében. A kormányzati ügynökök kiképzésének egyik fontos pontja, hogy az ember állandóan legyen tisztában a környezetével. Például amikor sétálsz egy szobában, akkor ha becsukod a szemed, el tudd mondani, hogy ott egy tükör, itt meg egy kisasztal. Hogy pontosan tudd mindenről, hogy mi hol van, hogy ezt fel tudd használni.
TeenTV: Hogy tökön rúgjál másokat!
Jackson: Pontosan!
TeenTV: Úgy rémlik, hat részt láthatunk.
Jackson: Igen, hat részből áll az évad.

TeenTV: A felszínen Nick egy szerencsétlen lúzer, ám a mélyben egy igazi vagány könyörtelen gyilkos. Nehéz fenntartani színészként az egyensúlyt, vagy előfordul olyan, hogy Nick olyankor is lúzer, amikor akcióban van?
Jackson: Szerintem egy kicsit olyankor is lúzer, ha akcióba lendül. Állandóan viccelődik. Bármiről is van szó, és a viccei néha kínosak. Az egyik orosz zsoldosnak például azt mondja, hogy "Találkoznunk kellene, és enni egy kis céklalevest". Ez vicces. Ő ilyen bolondos típus. Én úgy mondanám, hogy Nick Green ilyen különc.



TeenTV: Nos, Aimee már elmondta, hogy nem egy muzikális típus, neked viszont van egy együttesed, Jackson! Írtál zenét az "Aim High"-ba?
Jackson: Igen, van egy együttesem, a 100 Monkeys és írtunk egy "Aim High" című számot, hogy reklámozzuk a sorozatot. Akárhányszor csak koncertezek, ezzel promózok.
TeenTV: De a karaktered nem fog dalra fakadni a sorozat második évadában?
Jackson: Nem. Nos, Nick talán majd mond olyasmit, hogy "Hé, én basszusgitározok, vegyetek be a bandába!", de nem hinném.

TeenTV: Mindketten úgy gondoljátok, hogy a sorozat erőt sugároz majd a fiataloknak? Mindkettőtök karaktere meghozza a saját döntéseit... melyek között vannak jók is. Nick képes megölni egy zsarnokot akár egy cipőfűzővel is, mégsem teszi. A sorozat segít megértetni a tinédszerekkel, hogy legalább életük egy részét képesek irányítani?
Jackson: Szerintem a középiskolás korban az a legnehezebb, hogy az ember úgy érzi, mintha kívülálló lenne. Nem érzed úgy, mintha be tudnál illeszkedni, mégsem vagy boldog. Nem egyszerű az élet, amikor tombolnak az ember hormonjai, amikor olyan dolgokkal jössz rá magaddal kapcsolatban, amelyeket eddig még nem tudtál. Keresed az utad az életben, de még a családoddal élsz, és az emberek folyton megmondják, mit tegyél. A sorozat erről is szól, és hogy ezzel hogyan lehet boldogulni. Ragadd meg a jó pillanatokat!

TeenTV: Jackson, mikor kezdődik a Hajnalhasadás promóidőszaka?
Jackson: Olyan, mintha már benne lennénk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése