2011. október 6., csütörtök

Jackson Rathbone az Aim High-ról és az Alkonyattól való búcsúról

"Mint bárki, aki tanúja volt az Alkonyat premierjén történt tömeghisztériának vagy volt már az Alkonyat valamely különösen népszerű szereplőjének körében, az tanúsíthatja, hogy a Twihardok mindent megtesznek, hogy a film szereplőinek közelébe kerülhessenek. Szerencsére Jackson Rathbone - aki a sorozatban Jasper szerepét játssza - rajongóinak már nem kell foggal-körömmel harcolniuk és sikítozniuk végtelenül Alkonyat-hű társaik között, hogy elérjék a férfit. Ehelyett mostantól kezdve csak a Facebookra kell bejelentkezniük.

A színész ugyanis egy új interaktív webes sorozatban szerepel, amelynek a címe Aim High, és ahol Nick Green szerepét játssza, aki nappal átlagos középiskolás, éjszaka pedig amerikai kém. De a csavar nem ott van, hogy Rathbone karaktere kettős életet él, hanem, hogy ha a nézők úgy kívánják, akkor a szó szoros értelmében akcióba is lendülhet. Az Aim High, amelynek Rathbone a vezető producere is, lehetőséget biztosít a nézőknek, hogy a Facebookon keresztül kövessék a sorozatot, megosszák azt, kommenteljenek az oldalon, vagy akár akár közvetlenül is bekerüljenek a sorozatba. (A sorozatot a cambio.com-on is megnézhetjük) Például a felhasználók profilképe megjelenhet egy diákönkormányzati választási plakáton vagy a nevük felírva láthatják a mosdó falán [gondolom, a filmben]. Nem is kerülhetnének ettől közelebb az Alkonyat színészéhez. [erről személy szerint nem lettem meggyőzve...]

- Véleményem szerint az az egyik oka annak, hogy nagyon megkedvelünk néhány TV-sorozatot az, hogy bele tudjuk képzelni magunkat. - mondja Rathbone az Entertainment Weekly riporterének. - Ha az ember az Office-t nézi könnyen tud azonosulni Pammel, vagy ha nincs olyan jó kondiban, akkor Dwighttal. Ezáltal olyan, mintha mi is benne lennénk a sorozatban, és ez az, amit az Aim High-ban még magasabb szintre fejlesztettünk.

Abban a reményben, hogy az Aim High - amelyben a Tiszta szívvel foci c. sorozatból ismert Aimee Teegarden és az Ally Mc Bealben látott Greg Germann is főszerepet játszik, - előbb utóbb látható lesz online, különösen, hogy a folyton változásban lévő Facebookon lesz fenn, a sorozatot alig kilenc nap alatt leforgatták.
- Forgattam már többórás drámát és párperces sitcomot, és meg kell mondjam, hogy [websorozatot forgatni] teljesen más. - mondja Rathbone.  - Nem úgy kezeltük ezt, mint egy átlagos TV-sorozatot. Hosszú napokig tartott, de minden időnket erre szántuk. 
Ha azonban a kemény munka kifizetődik, és a sorozat valóban sikert arat a technikához értő nézők körében, Rathbone szeretné, ha a sorozat tovább fejlődhetne. 
- Megvan a lehetőség, hogy folytassuk, és kitapasztaljuk, mit érhetünk el a sorozattal - mondja a 26 éves színész."

De Rathbone úgy gondolja, nem csupán technikai szempontból tudják bevonni az embereket az Aim High-ba, olyan sok kapcsolata van a sorozatnak a valós élettel is.
- Középiskolában mindenki úgy érzi, hogy kettős élete van bizonyos fokig. Az ember keresi önmagát és jónéhány személyisége van. Szerintem sok karakter - nem csupán Nick - van így ezzel. Szerintem ebben rejlik a sorozat igazi vonzereje.

Azzal is érvelhetnénk, hogy magának Jackson Rathbone-nak is két élete van. Azon kívül, hogy színészkedik, és az Alkonyat-filmek szívtiprója, Rathbone zenél is. Együttese, a 100Monkeys egy sokoldalú funk-rock együttes, akikkel gyakran turnézik. Bár, ahogy Rathbone nyilatkozta, ő és Alkonyatos társai maguk is megalakíthatták volna a maguk bandáját az elmúlt évek során.

- Rob [Pattinson] és én néha rögtönözgettünk egy kicsit a forgatásokon - mondja. - Miss [Kristen] Stewart elég jó gitáros és énekes maga is. Nikki Reed voltaképpen fantasztikus dalszerző, csodálatos énekes is, de nehéz rávenni, hogy énekeljen. Azt hiszem, egyike vagyok annak a néhány szerencsésnek, akik egyáltalán rá tudták venni őt valaha, hogy énekeljen. Sokat piszkáltam ezzel. A legutolsó film [forgatása] során pedig megtanítottam Ashley-t ukulelézni [mini gitár] egy kicsit. Kellan [Lutz] pedig mostanában vesz gitárleckéket. Olyan szép idők voltak [amikor együtt játszottunk a forgatásokon].

Természetesen a szép idők nem tarthattak örökké az Alkonyat stábjának és színészgárdájának, akik már a sorozat utolsó részét, az Alkonyat - Hajnalhasadás, 2. részét is leforgatták.
- Az utolsó forgatási nap igazán keserédes volt. Szürreális. - mondja Rathbone. - Hajnali 3 óra volt. Esett, és nagyon-nagyon hideg volt. Amikor azt mondták, vége, ott volt a Cullen-klán magja, és mi csak álltunk és néztünk egymásra, hogy 'Úristen!'

Mégis, az Alkonyat stábtagjainak nem kellett még végleg elbúcsúzniuk egymástól. Amikor megkérdeztük, hogy buliztak-e, Rathbone nevetve így válaszolt:
- Buliztunk párszor! Nem volt kimondott Alkonyat-záróbuli. Ez igazán nagy élmény volt.
És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy még mindig előttünk áll mindkét vörösszőnyeges Alkonyat-premier.
- Kérdezd meg, mit teszek majd az utolsó bemutató után, akkor valószínűleg még érzelgősebb leszek -  miközben sírást tettet. - Óóóó, úgy hiányoznak a többiek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése