2011. július 6., szerda

Live at the Foxes Den - Forgatási napló

Amint azt már korábban említettem, Jackson múlt hónapban forgatott filmjéről, a Live at the Foxes Den-ről annak egyik producere (Peer Pedersen) forgatási naplót készített, így kicsit bepillanthatunk a kulisszák mögé. 



Mielőtt néhány korábbi eseményt lefordítanék - naplószerűen - azzal a résszel kezdem, amelyben Peer jellemzi az egyes főszereplő színészeket. Ezt természetesen Jackson kollégáival is megteszi, sőt a stáb többi -nemszínész- tagjával is, ám én maradnék ezen blog keretei között, és Jacksonra fókuszálnék:

"Valahogy könnyű dolgom van, ha jókat szeretnék írni a három főszereplőről: Jackson Rathbone-ról, Jocelin Donahue-ról és Jack Holmesról. Leginkább azért van könnyű dolgom, mivel a szó szoros értelmében csak jókat tudok írni róluk, viszont másrészről pedig nehéz, hiszen az a csodálatos közös munka, amelyben részt vehettem velük a RókaBarlang forgatásán, mostanra véget ért. Szerencsére mindannyian alig várjuk a film elkészültét.


A film és a forgatókönyv középpontjában Bobby áll, Mr. Rathbone teljesítménye pedig hibátlan volt, szívből jött és nagyon szépen építkezett abból, ami nekünk meg volt írva a forgatókönyvben. Egyszóval tökéletes volt. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy vele dolgozhattunk, nem pusztán azért, mert jócskán túlmutatott a Bobbyval szembeni várakozásainkon, hanem mert a forgatáson és azon kívül is jó hatással volt környezetére a jelenléte. Mindannyian csodáljuk őt. Rathbone vicces, kedves és intelligens személy, akinek én, barátaim és a stáb többi tagja is a legjobbakat kívánjuk a jövőre nézve. Alig várjuk, hogy megmutathassuk neki ezt a csodálatos filmet, már ha egyszer elkészül a nem-túl-távoli jövőben.
Peer Pedersen

A forgatás első két napja:
A színészek még a forgatás második napján is ámulatba ejtettek, éppúgy, mint a produkciós csapat többi, keményen dolgozó tagja.
Jackson Rathbone és Jack Holmes nagyon szépen eljátszottak egy érzelmekkel teli jelenetsort a mai délutánon, hasonlóan szívbemarkolóan, mint amit tegnap már Jocelin Donahue-tól, Rathbone-tól és Holmestól már láthattunk a film más kulcsjelenetei során. Tehetségük egyszerűen felbecsülhetetlen számunkra.


A forgatás 3. napja:
Noha a mai napon a film központi történetének forgatása történt a három fő karakter (Kat, Chad és Bobby) szereplésével, nem voltak ott mindhárman a forgatáson, mivel Jocelin Donahue-nak (Kat) szabadnapja volt,  viszont Jackson Rathbone (Bobby) és Jack Holmes (Chad) jól állták a sarat, és a legjobbat hozták ki magukból. 


2011. június 6. (2. hét 1. forgatási napja):
A mai napon a produkciós csapat keményen dolgozott azon, hogy elvégezzék a szükséges beállításokat az új forgatási színterünkön. Eközben a stáb nagy lelkesedéssel és parázsló cigarettákkal "nyitotta meg" a Rókabarlangot. 
Nagy szerencse kellett ahhoz, hogy csapatunk rátaláljon erre a Culver City-ben épült bárra. Ha megnézzük a helyszín részleteit, vagy beleszippantunk a hely levegőjébe, az pontosan megfelel annak, ami meg van fogalmazva a forgatókönyvben. 
[...]
Jackson Rathbone fantasztikus Bobbyként, aki itt a lebujban költői eleganciával éli bele magát egy másik világ mélységeibe. Biztosítja a szükséges légkört környezete számára, lazán, jókedvűen.
Holnap vesszük fel Jackson első előadását a RókaBarlangban. Pooch Hall is újból csatlakozik a forgatáshoz, és üdvözölhetjük, Caity Lotzot és Mark Famigliettit, akik most kezdik a forgatást nálunk. Alig várom ezt a holnapi, nagyon termékenynek ígérkező napot, és hogy még jobban megfigyelhessem ezt a mérhetetlen tehetséget, amely a csapatunkból árad minden egyes forgatási napon.


[Aztán 7.-éről mégsincs naplóbejegyzés, és 8.-áról is csak annyi, hogy nagyon kevés időt tudott a szerző a forgatáson tölteni, és abban sincs szó Jacksonról. Sőt legközelebb a június 11-i forgatásról van bejegyzés, amelyben egyetlen mondat van Jacksonról, hogy egy nagyon bájos jelenetet forgattak Jocelin Donahue-val, majd néhány still és BTS fotó, 


aztán egy huszárvágással így folytatódik...]

Viszlát barátaim, a 'Barlang' bezárja kapuit:
A forgatás 13. órájában (megszakítás nélkül a 6. napi munka után) már mindenki biztos volt abban, hogy megtettük, amit lehetett.
[...]
Nem sokkal később azonnal azonban egy olyan pillanat következett, amikor Jackson Rathbone szinte mindannyiunkat megdöbbentett. A bárban felvett utolsó jelenetének lényege (finoman szólva is) az időzítés volt, ezt pedig (szerencsére) hibátlanul megoldotta. Rathbone maga is nagyon figyelemre méltó ebben a jelenetben, de még a produkciós csapatot is nagyon meglepte ezzel (csakúgy, mint Jack Holmest). Emlékszem, amint álltam Jack mellett, aki elmélyülten nézte a monitort, és ezekben a pillanatokban épp azt látta, amint szavai életre kelnek Jackson alakítása által. 
Ez is egyike volt azon éjszakáknak, amikor ráébredek, milyen szerencsés is vagyok. Mivel egy hosszú hét után, igazi mozivarázst hoztunk létre egy egyszerű Panavision kamerával, és ennek mindenki részese volt, függetlenül attól, hogy a kamera melyik oldalán játszott a hosszú hét során."

No. Itt tartunk most. Mondom, a fenti csak egy kivonat Pedersen írásaiból, de úgy látom, minden benne van, amit eddig Jacksonról írt. Ha lesz még érdemi folytatása az oldalnak, vagy legalább egy konkrétabb szinopszis, mindenképp írok még a filmről.

Minden kép és a szövegek eredetije a FOXESDENMOVIE.COM oldalról származik!

2 megjegyzés:

  1. Figyelj, már másodjára teszed be a linked. Aki akarta, már látta...

    VálaszTörlés
  2. Még lehet meg is néznénk, ha nem egy sablon szöveget másolnál be minden blogspot-os oldalra, hogy hirdesd magad...

    VálaszTörlés