2011. november 29., kedd

Robert interjú a BD párizsi promójáról

Az Alkonyat miatt hatalmas mozisztár lettél. Hozzászoktál már a hírnévhez, a sikítozó rajongókhoz, ésatöbbi…?
Rob: Igen, most már valamennyire hozzászoktám. Korábban, amikor először történt velem ilyen, bizonytalannak éreztem magam. Most azonban, különösképp, ha a sikítozó rajongókról van szó, akik korábban megrémítettek, olyan gyakran megtörténik, hogy lassan megszokom, hogy ez a munkám része. Tudom, hogy nem rólam szól. Amikor felébredek, mondjuk… Tudom, hogy a karakterem az oka, akiről fantáziálgatnak. Ez olyasvalami, ami csak az ő fejükben él. Szóval ez egy érdekes dolog, az ember teljesen leválik a karakteréről.


Majdnem végeztél az Alkonyattal, hogyan érezted magad az utolsó forgatási napon?
Rob: 10 hónapon át forgattuk a Hajnalhasadást, amikor pedig végre befejeztük, nagyon hideg volt, és esett. Heteken keresztül éjszaka forgattunk, úgyhogy amikor vége lett, gyorsan leléptem, mondván „Ó, végre vége” (úgy csinál, mint aki el akar szaladni)

Semmi sírás?
Rob: Nem, szó nem volt róla. Úgy rémlik, amikor Kristennel végre végeztünk, még el kellett menni utóforgatásra a Karibi-szigetekre. Az annyira szép volt, hogy azt hittem elsírom magam.

Három film után karaktereitek, Edward és Bella végre összeházasodnak, és lefekszenek egymással. Készültetek a jelenetre?
Rob: Ööö, kifejezetten ideges voltam miatta. Nevetségesnek éreztem, mert 12-es karikás filmet készítettünk, és mindenki idióta megjegyzéseket tett. „Ne olyan keményen! Túl keményen csinálod, ne így!” És el is várták, hogy úgy csináljam, ahogy mondják. „Ne mozogj!” Úgyhogy emiatt egy kicsit vicces volt. Nagyon hülyén éreztem magam.


Nem volt kellemetlen, hogy meztelenül kellett lenned, hiszen van ilyen párszor a filmben? Csak egy kicsit, nyilván nem úgy mint egy pornófilmben!
Rob: Szerintem jól elvoltam. A helyzettől függ. Furcsa, mert az ember tudja, hogy filmezik, és bárki megnézheti majd, aki akarja. De amikor az ember a forgatáson van, úgy érzi, mintha a lehető legnagyobb biztonságban lenne. Úgy értem, nagyobb biztonságban érzem magam a forgatáson, mint a szállodai szobámban. Úgyhogy nem, nem igazán éreztem magam kényelmetlenül.

A filmben te is, és Bella is iszik vért. Miből csinálták azt? Milyen íze volt? Finom?
Tulajdonképpen az. Ez valami szirup. Valami szárított piros kukorica szirup, ami nagyon édes. Úgyhogy, amikor az ember szája szélén van, az ember akaratlanul megnyalja a száját, ami nagyon szürreális.

Nem félsz, hogy el kell búcsúznod Edwardtól?
Nem igazán. Ha tovább tartana a sorozat, iszonyú kíváncsi lennék, Stephenie Meyer merre vinné tovább a karaktert. Mert az ő történetük, az utolsó könyv végével lezárul. Úgy értem, alapvetően a történet egy olyasvalakiről szól, aki a negyedik kötet végén megtalálja a maga békéjét, boldogságát; ha lenne még egy rész ezután, az már unalmas lenne.


És ha lenne még egy rész, megcsinálnád?
Rob: Ha jó lenne a történet, akkor igen, de szerintem túl idős lennék hozzá. Nem tudom, milyen sokáig játszhatnék még 17 évest…

7 megjegyzés:

  1. Olyan fura, hogy már nem lesz több Twilight film forgatás :/ Mondjuk az is igaz, hogy többet már nem igen lehet kihozni a sztoriból és ő se tudna tovább 17 évest játszani. Ha Steph folytatná, az már tényleg a kopasszuk-meg-még-jobban-a-rajongókat effektus lenne. (Esetleg a Jake-Nessie sztorit lehetne tovább folytatni.)

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, hogy engem a Jake-Nessie sztori nem mozgat meg, viszont a hangulatot szeretem. Emiatt aztán egy darabig olvasgattam is egypár fanficet, de már ez is egyre kevésbé.
    Azért kopasztás ide vagy oda, azt a Midnight Sun-t én úúúgy elolvasnám!

    VálaszTörlés
  3. Persze, persze a MS jöhet. Lehet Steph már rég megírta csak szívat minket XD

    Ma jutott eszembe, hogy Steph hagyott egy kis kaput a BD-ben. Idézem:
    "A Volturi nem fogja megbocsátani az itt történteket.
    Erre Edward felelet.
    - Komoly megrázkódtatás volt ez nekik. Önbizalmuk darabokra hullott. De igazad van, egy napon biztosan túlteszik magukat a megrázkódtatáson. És akkor - vonta össze szemöldökét-, gondolom, egyesével próbálnak majd levadászni bennünket.
    - Alice majd figyelmeztet, ha támadni készülnek - mondta Siobhan meggyőződéssel. És akkor újra összegyűlünk. Talán egyszer újra eljön az az idő is, amikor a világunk készen áll arra, hogy teljesen megszabaduljon a Volturitól.
    - Eljöhet az az idő is - felelt Carlisle. - És ha eljön, összefogunk.”

    Ha Steph ezzel folytatná a sztorit, annak már eleve nem lenne olyan hangulata mint az előző könyveknek, sőt a BD már eleve eltér az előző háromtól. Meg persze az is lehet, hogy Steph ezzel csak a fanfiction íróknak akart kedvezni. Sőt Bill Condon szándékát se tudjuk a part 2-vel. Lehet, hogy úgy zárja le, hogy már abszolút nem lesz indokolt a folytatás.
    Majd meglátjuk mi lesz, leghamarabb jövő novemberben ;)

    VálaszTörlés
  4. Na, Te vagy az első, aki rajtam kívül úgy érzi, hogy a BD hangulata eltér az első háromtól. Nem tudnám megmondani, hogy miért, de nálam is úgy van. De már a legelső betűtől... :)
    Féltem is a filmtől, de az jó lett :))

    VálaszTörlés
  5. Twilight, New Moon, Eclipse: Bella Swan szemszögén keresztül láthatjuk az eseményeket.
    Breaking Dawn: Bella Cullen szemszögén keresztül láthatjuk az eseményeket. /Na, meg persze Jake/
    Szerintem alapvetően ez adja a hangulati eltérést. Egy szó, de mégis mindent megváltoztat. Legalábbis én így látom. :)

    VálaszTörlés
  6. Hmmm. Jogos, de nem, mert nekem a könyv már ott tök más hangulatú, amikor Bella az elején emberként ott bénázik a benzinkútnál az előtte autóval :) Vagy pont azért, mert már az is Cullen-tartozék? ;)

    VálaszTörlés
  7. Igen, az egy is egy Cullen-tartozék. Nekem mondjuk hiányzik a Chevy :)
    Tényleg nehéz megfogalmazni, hogy miért más ez a kötet, mint az előző három. Szerintem: az előző három könyv arról szólt, hogy Bella Cullenék közé akar tartozni. A negyedik részben mindezt megkapja és már nincs meg a vágyakozás, ami az első három kötetet is átszőtte. Az is igaz, hogy a 3 könyvben Cullenék már úgy gondolnak Bellára, mint családtag, de érződik az is, hogy nem teljesen van így. Hiszen vannak olyan dolgok, amelyek Bella emberlétéhez szorosan kötődnek: suli, barátok (itt Mikera és bandájára gondolok) Chevy, Charlie és Renée. Valamint Jake, hiszen az Eclipseben Bella "lemond" róla, persze a BD-ben jelen van, de már nem úgy, mint előtte. Szóval a 4. részben a felsorolt dolgok, emberek alig vagy nem is vannak jelen. A könyv középpontjában többnyire Cullenék állnak.
    Ez csak az én egyéni meglátásom. Ennek ellenére szeretem ezt a könyvet/filmet is, akár csak az elődjeit :)

    VálaszTörlés