2011. január 8., szombat

Közvélemény kutatás

Raktam ki újabb szavazást oldalra, amelyben már kicsit előre tekintenék az idei évre.
Tavaly több helyen írtunk a srácok folyamatban lévő munkáiról, most arra a kérdésre várom a választ, Ti mely filmeket várjátok idén a legjobban. Hogy a Breaking Dawn maxpontos lesz, abban majdnem biztos vagyok ;)
Próbáltam úgy összeválogatni a filmeket, hogy mindenki kb hasonló hangsúllyal szerepelhessen, pedig Kellan-nek kb 4-5 filmjéről is tudunk, de talán az említett kettő a legesélyesebb arra, hogy mi magunk is lássuk.

És hogy ne annyira kelljen visszakeresgélni, összeszedtem a filmek előzeteseit, már ha vannak egyáltalán, amelyiknek meg nincs, annak a szinopszisát másoltam be újra. Szavazzatok! :)

Breaking Dawn (fanmade trailer)


Bel Ami (fanmade trailer)



Bár a regény az 1890-es évek Párizsában játszódik, tulajdonképpen a sztori akár napjainkban is megállná a helyét, sok szempontból nagyon aktuális. Adva van egy átlagos képességekkel, de átlagon felüli külsővel megáldott fiatalember, aki elsősorban ez utóbbi révén jut egyre feljebb és feljebb, hála a befolyásos szeretőknek, feleségnek (is). Az elején még ő maga és az igényei is szerények, majd ahogy jönnek a sikerek és a pénz, mindig egyre többet és többet akar: még több pénzt, hatalmat, hírnevet, szerelmet, vagyis mindent, gátlástalan törtető lesz. Kihasználja az érte rajongó nők sorát, kit így, kit úgy (bár azért a szeretőit sem kell félteni), de míg az elején még ebben is esetlen, addig a végére kegyetlenné válik. Hideg számítással leplezi le a feleségét, mikor világossá válik számára, h érdekeit jobban szolgálná egy másik asszony, majd céljai elérése érdekében gondolkodás nélkül alázza meg jövendőbelijét is. Alapjában véve mégis úgy tűnt nekem, h a „körülmények áldozata”, mert nem egy eredendően lelketlen szörnyetegről van szó, hanem „csak” azzá válik.
Remek képet fest az író a korabeli Párizsról, a társadalomról, a politikáról, sajtóról is.
(info innen)



Vizet az elefántnak (hivatalos előzetes)
Egy állatorvos-hallgató félbeszakítja tanulmányait, miután szüleit meggyilkolják, majd csatlakozik egy utazó-cirkuszhoz, ahol állatorvos szerepet lát el.


A Warrior's heart (exkluzív filmrészletek)


A forrófejű, és maga útját járó lacrosse-játékos Conor Sullivan (Kellan Lutz!!) tengerész édesapja életét veszti egy csata során. A fiút olyan mély sokk éri, hogy nem képes elfogadni ezt, és önpusztításba kezd, amellyel szemben édesanyja tanácstalanná válik. Azonban egy kőkemény vadonbéli lacrosse tábor során, amelyet apja régi harcostársa Sgt. Mayor Duke Wayne (Adam Beach) szárnyai alatt tölt el, magára talál, új szerelme pedig felnyitja Conor szemét, aki megtalálja az érettség, a sportszerűség és az élet valódi értelmét. 





Immortals


Hosszú idővel azután, hogy az istenek megnyerték legendás harcukat a titánok ellen, egy újabb gonosz veszélyezteti a világot. A hatalomtól megrészegülve Hyperion király (Mickey Rourke) háborút kezdeményez az emberiség ellen. Vérszomjas hadsereget toboroz saját hazája eltorzult katonáiból és felperzseli egész Görögországot, miközben Epirusz Íját, az Árész hadisten által kovácsolt legendás fegyvert keresi.
Aki birtokolja ezt az íjat, képes lesz általa szabadon ereszteni a nagy titánokat, akiket Zeusz főisten a háború végeztével a Tartaroszba zárt, és akik azóta bosszúra szomjaznak. Hyperion kezében ez a fegyver pusztulást hozna az egész emberiségre és képes lenne elpusztítani az isteneket is. Az isteneket azonban ősi törvény köti, miszerint nem avatkozhatnak az emberek konfliktusaiba, ezért nem tehetnek semmit Hyperion mesterkedése ellen. Egyetlen reményük egy fiatal parasztember, Thészeusz (Henry Cavill), a későbbi görög hős.
Thészeusz – Zeusz pártfogoltjaként – elindul, hogy megállítsa Hyperiont és félelmetes hadseregét. Küldetésében segítségére lesz többek között a látnok papnő, Phaedra (Freida Pinto) és a ravasz rabszolga, Stavros (Stephen Dorff) is.

Aim High

Az ’Aim High’ egy olyan fiatal srác története, aki kettős életet él: nappal tanul, éjjel pedig kormányzati ügynökként dolgozik. A sorozat Nick Green (Jackson Rathbone) életét mutatja be, aki most kezdi a gimnázium második évét, és egyik a 64 magasan-kvalifikált középsikolás alkalmazottnak. Amikor éppen nem nemzetközi kémkedéssel foglalkozik, Nick Amanda Meyers-ről álmodozik, aki az iskola legnépszerűbb csaja, vagány, intelligens és nagyon dögös. Amanda gátlástalanul flörtöl Nick-kel, őt azonban a lány túlságosan is védelmező barátja, Derek megfenyeget, hogy még csak ránézni se merjen. Hogy a dolgok még bonyolultabbak legyenek, Nick rajtaütött egy orosz zsoldoson, aki ezért bosszút akar állni a fiún. Mindezek tetejében, Nick úgy érzi, hogy ő bejönne Amandának, azonban a legjobb barátja [már a Nick-é] épp egy pikáns hírt tervez megosztani a nagyvilággal a blogjában. Mindent összevetve nem egyszerű félévnek nézünk elébe.



Jackie nővér II. évad (hivatalos előzetes)


Loosies

A New York-i metróaluljáróban zsebtolvajként felszínes, pörgő életet élő zsebtolvajnak szembesülnie kell a ténnyel, miszerint teherbe ejtett egy nőt, csupán egy egyéjszakás kaland volt számára. Főhősünknek döntenie kell, hogy folytatja korábbi életmódját vagy végre felelősséget vállal tetteiért.
A filmnek nem csupán főszereplője, de a történetét és a forgatókönyvét is Peter Facinelli írta.Peter Facinelli tehát a főszereplő Bobby szerepét játssza, akinek édesanyja úgy tudja, bankárként él New York-ban. Ehelyett azonban ő zsebtolvajlással tölti napjait a metrók aluljáróiban.
Kiderül azonban, hogy Bobby bűnözői létét „nemes” szándék vezérli, a történet során ugyanis kiderül, hogy az így megszerzett pénzt régen elhunyt édesapja szerencsejáték tartozásainak kiegyenlítése céljából gyűjti.
A történet fő konfliktusa azonban akkor bontakozik ki, amikor Bobby összefut Lucy-vel, akivel korábban egy éjszakás kalandja volt, és a nő azt állítja, az ő gyermekét várja. Bobbynak pedig természetesen választania kell, hogy továbbra is ezen a helytelen úton jár, vagy megváltozik, és felelősségteljes apává válik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése