2011. január 12., szerda

Jackson Rathbone interjú a Girlfriend-ről, a zenéről és más projektekről

A színész/zenész/dalszerző, aki a népszerű vámpíros sorozatban Jasper Hale szerepét játssza és Az utolsó léghajlítóban is láthatjuk Sokka szerepében, jelenleg egy új film elkészítésében vesz részt, miközben együttesével a 100Monkeys-zal is dolgozik.

Jackson legutóbbi filmje egy Down-kóros fiatalemberről, Evan-ről szól. Evan romantikus érzéseket táplál egy egyedülálló kisvárosi anyuka, Candy iránt, aki még nem tudott teljesen elszakadni léhűtő ex-pasijától, Russ-tól. Jackson a filmben nem csupán Russ szerepét játssza, de producerként és dalszerzőként is részt vett a film készítésében.

  


– Zenésztársam, Jerad Anderson keresett meg, aki a legtöbbet hozzátette a filmhez, mielőtt én is képbe kerültem volna. Producerként, színészként és dalszerzőként olyan átfogó tematikus elemeket voltam képes hozzátenni a filmhez, amit nem tehettem volna meg, ha pusztán színészként működök közre. Producerként nagyon aktívan részt vettem a gyártás során, és meg kellett hoznom néhány nagyon nehéz döntést a film szerkesztése és készítése során, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a filmből. Zeneszerzőként pedig a 100Monkeys-zal egy olyan zenei összhatást próbáltunk meg összehozni, ami egy rosszul sikerült altatódalra emlékeztet. 

A kérdésre, miszerint ez a kulisszák mögötti munka épp akkora kihívást jelent-e számára, mint a kamerák előtti, Jackson így válaszolt: – Sokkal felszabadítóbb, mint valami gyerekjáték.
Annyira élvezte a dolgot, hogy nagyon szeretne újra producerkedni, és egy napon majd remélhetőleg rendezni is.

Jackson olyan sorozatokban vendégszerepelt már, mint a Gyilkos elmék, The Cleaner, a Hihetetlen család, és sokat maga is figyelemmel kísért, mint például a Felhőtlen Philadelphia, The walking dead, Madmen, Eastbound & Down, Bored to Death....
– Szeretem a jó TV-sorozatokat, és szívesen veszek részt ilyenekben akár vendégszereplőként, akár cameo-ként.
Nagyon változatos szerepeket vállal, eljátszik hőst vagy gonoszt is, de Rathbone elismeri, hogy jobban vonzódik a negatív szerepekhez, mivel „a hősök személyisége kevesebb mélységet tartalmaz”.

Nem mintha nem lenne elég munkája, Rathbone még egy új internetes sorozatban, az Aim High-ban is közreműködik, ahol egy tizenéves kémet alakít, és amelyet nagyon vár már.
– Annak a lehetősége, hogy főszerepet játsszak egy sorozatban, és amellett vezető producerként is közreműködhessek, nagyon izgalmas új kihívás. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy milyen érzés egy magas szintű filmstúdiónál dolgozni, és olyan sok mindent meg szeretnék tanulni én is, ami csak lehetséges. Ez teljesen más, mint egy önálló film elkészítésének vezetése, sokkal bonyolultabb, és egyszerre sokkal több ember is dolgozik a filmen. Én mindig nagyon szeretem a kihívásokat, és hogy tanulhassak másoktól.

Jackson nagyon képzett zenész, számos hangszeren játszik. Jelenleg a 100Monkeys zenekar tagja, akikkel az MTV nemrégiben forgatott egy műsort, amelyben különböző koncerteken zenélnek. Az együttes arról híres, hogy élő koncertjeik során dalokat improvizálnak, és ebbe bevonják a közönséget is, ötleteket várnak tőlük, vagy tőlük kérdezik meg, mi legyen az elkészült szám címe. Amikor megkérdeztük, hogy volt-e olyan dal vagy javaslat, amely nem felejtődött el műsor után, Jackson így válaszolt:
– Volt egy pár… Az egyik legösszetettebb improvizációnkat egy kisebb bárban hoztuk össze, mi pedig három ötletet kértünk, amiből összegyúrtuk a szám címét. Az eredmény a nagyon vicces „Hippopotamus On An Airplane Wing, Landing in the Nile” [Repülőgép, szárnyán egy vízilóval a Níluson landol]. Igen. Nagyon vicces lett.



Miközben országszerte turnézik együttesével, Rathbone kész arra, hogy zenész karrierjében újabb szintre lépjen azáltal, hogy saját lemezkiadó céget alapított. Erről nem sok részlet került napvilágra, mivel a projekt nagyon csöndben halad előre, bár Jackson azt mondja, ragaszkodik ahhoz a zenei műfajhoz, amelyre a kiadó a későbbiekben összpontosít majd:
– Hónapokon belül bejelentjük majd az első két együttest, akikkel dolgozunk, és egyúttal a kiadó nevét is. Gyűlölöm a papírmunkát, van róla fogalmad mennyire? 

Mikor az Alkonyat: Hajnalhasadás elkövetkező két részéről beszéltünk, amelyet mostanában forgatnak Baton Rouge-ban, Luisiana-ban, megemlítette, hogy kell még egy „kicsit” forgatnia Jasper Hale szerepében. Ettől eltekintve igen szűkszavúan nyilatkozik a filmről. Amikor megkérdeztük, hogy lesz-e olyan közös jelenete Renesmee-vel (Bella és Edward lánya), ami nem szerepel a könyvben, Jackson rejtélyesen arra utalt, hogy nem lőheti le a poént.

A másik sorozat-legenda, amelyben Jackson részt vesz, és amelynek szintén nagyon széles, ám más típusú rajongótábora van, a népszerű Nickelodeon rajzfilmsorozatán alapuló Utolsó léghajlító. Nem tudni még arról, hogy vajon a második film is zöld utat kap-e, Rathbone azonban optimista.

Az örök-komédiás Rathbone azt mondja, mikor arról beszél, hogyan készül fel ezen nagyszabású filmeknek, mint az Alkonyat és az Utolsó léghajlító szerepeire, hogy „eszem a zöldségeimet, literszámra iszom a kávét és templomba járok.”

Volt még egy kis időm, hogy feltegyek még egy kérdést Jackson-nak, amely voltaképpen egyik tudósítónktól Christopher Lee-től származik, aki arra kíváncsi, hogy mit gondol Jackson arról a napjainkban tomboló őrületről, hogy minden létező rajzfilmet megfilmesítenek, és ha bármit is választhatna, melyik rajzfilmhőst szeretné leginkább eljátszani.

Ez egy nagy univerzum. Mindig is úgy gondoltam, hogy szívesen eljátszanám a fiatal Nightcrawler-t, vagy Forge-ot. Világéletemben nagy X-Men rajongó voltam, és remélem, egy nap majd ő is csatlakozhat a képregényfigurák egyre növekvő táborához. Mindig is szerettem rosszfiúkat alakítani. Egy Spawn feldolgozást ... valaki esetleg? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése