2011. augusztus 10., szerda

Robert az Unbound Captives-t forgatja jövőre?

Korábban úgy tudtuk, hogy a Hajnalhasadás forgatása után az Unbound Captives-t forgatja majd valamikor. Nálunk is volt szó róla egy korábbi interjú fordításakor, akkor ezt mondta Robert:

Az utolsó Alkonyat mozi, a Hajnalhasadás forgatása után egy westernfilmben, az Unbound Captives (Szökevények /?/)-ben fog szerepelni. Azért ezt választotta, mert apja a műfaj megszállottja, nem pedig azért, mert olyan könnyűnek ígérkezik. – Legalább egy vagy másfél hónap munka csak az előkészületekről fog szólni. Egész végig komancs [ez egy speciális indián nyelv] nyelven kell beszélnem. Muszáj lesz gyakorolnom.”

Aztán feledésbe merült a projekt, de olyannyira, hogy még Robert IMDB oldaláról is lekerült, és nemigen láttuk, látjuk, mivel folytatja majd Rob a továbbiakban.
A napokban azonban a készülő film írója, leendő rendezője, Madeline Stowe szólta el magát UC ügyben. 


Amíg egy ranch-en élt, Stowe egy "naagy, romantikus westernfilm" ötletét agyalta ki, az ihletet pedig 1800-as évek végéről származó Hill Country-beli történetek adták. 
- Hallottam olyan gyerekekről, akiket befogadtak a komancs indiánok, és olyannyira elvadultak, hogy hosszú időbe telt, hogy ismét visszatérjenek a civilizációba. 
A film rendezését Stowe jövőre kezdi, és elmondása szerint a főszereplőgárda már megvan: Hugh Jackman, Rachel Weisz és Robert Pattinson személyében.

Egy másik korábbi (2009-es) interjújában Rob így mesél a filmről:
- Egy olyan gyereket alakítok, akit négy éves korában elrabolnak a komancs indiánok, és ők nevelik fel. Édesanyja egész életét a srác és húga keresésével tölti. Amikor végre megtalálja őket, a gyerekek [akik addigra felnőnek, és az elrabolt kissrác felnőtt énjét játssza Rob, ha jól sejtem], nem emlékeznek már rá, és egyáltalán semmire, a nyugati kultúrából, amelyben születettek. Az egész filmben komancs nyelven fogok beszélni. Így aztán sokkal másabb lesz, mint Edward [szerepe]. 
- Akkor ezért akartad annyira, mert ennyire eltér Edward szerepétől?
- Igazából az után írtam alá, hogy leforgattuk az Alkonyatot, de nyáron, szóval néhány hónappal azután, hogy végeztem. Még, mielőtt bármi is igazán történhetett volna [vagyis az Alkonyat bemutatása előtt]. Úgyhogy ez [akkor] még csak eszembe sem jutott. Viszont nagyon jó a forgatókönyve. 
Forrás

Az elrabolt gyerekek édesanyjának szerepét Rachel Weisz alakítja, Hugh Jackman pedig egy a határ mentén élő férfiét, ő lesz az, aki segít Weisz karakterének, hogy megtalálja az elrabolt gyerekeket, a történet pedig az 1800-as évek második felében játszódik.
Film egyik mondanivalója az, hogy hogyan újra lehet megtanulni egy új környezetben élni.

További források: 1 2

Hozzátenném, hogy én részemről nyitott lennék egy ilyen filmre, de azt is figyelembe kell venni, hogy - ahogy azt olvashattuk - Rob 2008-9 környékén írt alá a filmre, és így 2011 nyarán is annyi a friss infó, hogy jövőre talán forgatják a filmet. Reméljük, tényleg lesz belőle valami.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése