2011. augusztus 5., péntek

Jackson miniinterjú

Az egyik St. Louis-i újság készített egy röpinterjút Jacksonnal augusztus 10-i koncertje kapcsán:

Jackson Rathbone-t leginkább az Alkonyat vámpírjaként ismerjük, ahol Jasper szerepét alakítja, de ő zenél is, hiszen a 100Monkeys nevű együttes tagja. Rathbone-nal a Peagent-beli fellépésükkel kapcsolatban beszéltünk:

- Meg tudnád fogalmazni, milyen az a 100Monkeys hangzásvilág? 
- Rock 'n' Rollt játszunk, de egy kicsit régimódi Rock 'n' Rollról van szó. Inkább funky ez, némi Doors hatással. De a hangzás folyamatosan változik, hiszen mi magunk is változunk.

- Csináltok pár szokatlan dolgot koncertjeiteken a srácokkal - hogyan találtátok ki, hogy élőben rögtönöztök, vagy hogy váltogatjátok a hangszereket?
- Az együttes olyan baráti társaság, akik közösen zenélnek. Mi csak rögtönözgetünk, cserélgetjük a hangszereket, és majd meglátjuk, mi lesz belőle. Mindannyian hangszeres ADHD-k vagyunk. [ADHD - Magasfokú művészetfüggőség, egyszer már volt szó róla egy interjúban] Általában minden koncerten improvizálunk egy dalt, ez még az első albumunk óta hagyomány. Felvettünk egy órányi zenét, amelyet a nappaliban rögtönöztünk. Mindent ott rögtönöztünk - igazából egy kísérlet volt. Néhány rajongónk kifejezetten megveszett érte, úgyhogy megtartottuk ezt a szokást.

- Hogyan változott meg az életed az Alkonyat óta?
- Nem változott meg annyira az életem. Ugyanaz a srác vagyok, csak azok dolgok változtak meg körülöttem, amikkel foglalkozok. Zenészként az ember vágyik rá, hogy legyen közönsége, és ez segített nekem abban, hogy ez valóra váljon.


És végül egy gyors kérdés-válasz Jackson legutóbbi kérdezz-felelek játékából, amelyet addig bonyolított, míg megérkezett a rendelt pizzája :-D

Valaki megkérdezte tőle, hogy melyik részét szereti jobban a karrierjének a zenélést vagy a színészetet.
Jackson így válaszolt: "Melyiket tudnád nélkülözni: a napot vagy a holdat?"
Az ilyenekért bírunk, Jackson...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése