2012. január 13., péntek

Peter a Loosies premierjén + interjúk az elmúlt napokból

Mint azt már sokan tudjátok, a napokban megtartották a Loosies hivatalos premierjét, amelyről még nem érkeztem betenni a fotókat, ám most pótlom őket, és kiegészítem az anyagot az elmúlt napokban készült interjúkkal. Már azokkal, amelyeket (valamennyire) kivonatoltak, vagy amiket (valamennyire) értek :)

Először is a képek:



Még több képet találtok a FacinelliLatino-n illetve az ő forrásaikban

Az elmúlt napokban az MTV két interjút is közzétett, amelyeket azonban aljas módon geoban-oltak, tehát itthon nem tudjuk megtekinteni, úgyhogy a kivonatokat tudom fordítani.

Az első anyagból megtudhatjuk, hogy ez Facinelli első saját munkája, és míg a forgatókönyvet mindössze három hét alatt írta meg Peter, addig a szélesvászonra adaptálás mindösszesen 7 évig tartott. Ebbe az időbe a rengeteg előkészület is beletartozott, amelynek az is része volt, hogy Peter megtanuljon zsebtolvajkodni.

- Egy bűvésszel dolgoztam együtt. Megpróbáltam beletanulni - mondta Facinelli az MTV News-nak, amikor megkérdeztük, hogy kért-e tanácsot igazi zsebtolvajtól, hogy még hitelesebbnek tűnjön az alakítása. - A zsebtolvajlás volt az erőssége, úgyhogy megtanította, hogyan kell órákat lenyúlni. A figyelemelterelés a lényeg. Aztán pedig a stábtagokon gyakoroltam. 

A gyakorlás pedig a filmben romantikus "egy-pillanatra-nem-figyelsz-és-máris-ellopta" jeleneteket eredményezett. Mégse izguljunk nagyon, ha meglátjuk a színészt egy zsúfolt vonaton, hisz azt mondja, nem mélyült el nagyon a zsebtolvajlás tudományában.

- Azért nagy volt a kísértés - meséli, amikor arról beszél, hogyan gyakorolt a körülötte állókon. - A metrón az embereknek teljesen nyitva van a kistáskájuk. Leülnek, benne a péntárcájuk, és közben a mobilon lógnak. Úgyhogy nagyon egyszerű lenne másodállásként zsebtolvajkodni. De illegális, és a legtöbb társadalomban elítélik.

A MyFoxNY.com videójában láthatunk egy jelenetet is a fentiek demonstrálására, ahol Peterrel beszélgetnek arról, hogy ő készítette is a filmet, amelynek ő volt a főszereplője. Petertől megtudhatjuk, hogy a film egy New Yorki zsebtolvaj történetét dolgozza fel, és azért készült a film, mert mindenképpen "otthon" szeretett volna filmet készíteni, Long Island-en élő családjához közel. Aztán a műsorvezetőnő rákérdez, hogy így, hogy ő írta, készítette és főszerepelt is a filmben, nem volt-e furcsa magát vágni, irányítani, amire Peter elmondja, hogy a rendező Michael Corrente, úgyhogy a színészi munkát ő irányította. 
Peter itt is elmondja, hogy 3 hét alatt született meg a forgatókönyv, a film viszont összesen hét évébe kerül, és arról beszél, milyen remek színészgárdát sikerült összeszedni a filmhez: szerepel ugyanis benne Michael Madsen, Joe Pantoliano, Vincent Gallo, Jamie Alexander, akit a Thor-ban is láthattunk. 
A műsorvezető utal a zsebtolvajlásra, mire Peter belemerül abba, hogy a filmben anyukája azt hiszi, hogy a Wall Street-en dolgozik, miközben zsebtolvajkodik, és mindezt azért csinálja, hogy visszafizesse édesapja tartozását a Vincent Gallo által alakított karakternek [ha jól értem]. Aztán pedig egy pár jelenetrészletet láthatunk még, majd pedig, megbeszélik, hogy a héten odakinn már néhány moziban nézhető a film. Nem szeretném beágyazni, de a jelenetek miatt talán érdemes megnézni a szóban forgó gyorsinterjús videót, amelyet ITT találhattok
A FacinelliLatino sajnos nem folytatja egyelőre a Loosies történetének elmesélését, de találtam egy másik oldalt, ahol szintén kicsit többet megtudhatunk a filmről, ha lesz időm, abból fordítok. Amúgy olvastam egy nagyon vacak kritikát is a filmről, de annyira nem érint meg, én tuti szeretném :)

Amikor az MTV pár nappal korábban is leült Peterrel beszélgetni, akkor a beszélgetés hogy-hogynem az Alkonyat felé terelődött, amelynek befejező filmjét indén novemberben láthatjuk a mozikban. Noha Peter még egyetlen jelenetet sem látott a várva várt filmből, azért örömmel osztotta meg gondolatait a hatalmas produkcióval kapcsolatosan:
- Jó, mert az 1. résznek olyan volt a hangulata, mint az Alkonyatnak, mivel váratlanul nagyon felpörögtek az események és sokkal nagyobb volt benne az intimitás - mondta. - És ez is a családról szól, mint az Alkonyat. Az Újhold a vámpírok világát mutatta be, illetve méginkább a vérfarkasokat, a Napfogyatkozás pedig azt, milyen hatalmas erőt tudnak közösen képviselni. Úgyhogy az 1. rész visszatért a gyökerekhez, ami azért valahogy jól esett. A másodikban viszont nagyon megnőtt a stáb létszáma. 

Természetesen az újak között ott van MacKenzie Foy is, aki Bella és Edward lányát, Renesmee-t alakítja. Ha pedig belegondolunk, ő Carlisle unokája. Azt viszont inkább ne kérdezzük meg Petertől, mit gondol arról, hogy 38 évesen már nagyapát alakít:
- Nem szeretek erről hosszan beszélni - mondja ugyanis kitörő nevetéssel. :)

Végül a TeenHollywood cikkében a jövő helyett a múltra tekinthetünk vissza, és megtudhatjuk, hogy Peter majdnem nem lett Alkonyat szereplő, mert túl fiatalnak találták a szerepre.
- Bementem Catherine Hardwicke-hez meghallgatásra, és minden rendben is ment, aztán mégsem kaptam meg a szerepet. Valaki másnak ajánlották fel, mivel féltek, hogy túl fiatal leszek a stáb többi tagja mellett, úgyhogy egy másik, idősebb színésszel akarták megcsinálni a filmet.
Aztán ő valahogy kiesett, úgyhogy mégis az az eredeti felállás került a képbe, ami én voltam.

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Hú, hát itt a végén... nem tudok mást elképzelni már Carlisle szerepére, úgyhogy ebbe inkább bele sem gondolok :D Hogy nem Peter játszott volna ezt a karaktert? Na ne! :D Számomra ez már természetes és szinte egy lapom említem mindkettőt, persze azzal a különbséggel, hogy Carlisle azért tuljadonképpen mégis csak egy kitalált karakter és vámpír :)
    Áttérve a Loosies-ra, már nagyon szeretném látni azt a filmet! *.* Még csak az előzetesét láttam, de már az is olyan jó volt. Ráaádsul még maga a történet is tetszik, amiről mindenfelé lehet már olvasni... :)
    Nagyon várom már, hogy végre megnézhessem valahol :D
    Puszi: Juliet

    VálaszTörlés
  2. Reméljük, meg tudjuk majd nézni a Loosiest is! :)
    Abba meg én sem merek belegondolni, hogy milyen lett volna az Alkonyat Peter helyett más Carlisle-lal, de ki tudja, lehet, hogy most őt kedvelnénk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, már én se tudnék mást elképzelni a szerepre :)
      Az tetszett, amikor azt mondta, hogy a BD part 1-nek a hangulata hasonló, mint a legelső résznek. Nem egy rajongói véleménnyel találkoztam már, aki így látja, és én közéjük tartozok. Bár az is igaz, hogy ebben nagy szerepe van Carter Burwellnek is.
      Meg az is durva, hogy 3 hét alatt megvolt a Loosies forgatókönyve, de a filmre 7 évet kellett várni. De legalább kész és ez is várós film :)

      Törlés