2012. április 19., csütörtök

Hírek a Cosmopolis háza tájáról is

Ha jól nézem, az oldalon a Cosmopolis szinopszisa sem volt még, pedig nagyon felpörögtek az események, hamarosan - 2012. május 31-étől - látható a film a magyar mozikban is.

Íme a történetleírás.

New York City, a nem túl távoli jövőben: Eric Parker a 28 éves pénzügyekkel foglalkozó aranyifjú, arról álmodik, hogy egy korát megelőző civilizációban éljen, egy sötét árnyékot lát meg a Wall Street galaxisa fölötti égen, amelynek ő vitathatatlan királya. Amíg végigautózik New York belvárosán, hogy eljusson apja idős fodrászához hajat vágatni, aggódó szemei a jüan árfolymának változását fürkészik, amely minden várakozás és Eric fogadásának ellenére emelkedik. Így aztán Eric Parker egyetlen óra leforgása alatt minden vagyonát elveszíti. Eközben a egy felkelés bontakozik ki a város utcáin. Megdermedve attól, hogy az igazi világ mennyivel eltér az ő virtuális elképzeléseitől, 24 órás utazása alatt Parker paranoiája  egyre fokozódik. Parker lassan összerakja a jeleket, amelyek arra utalnak, valaki merényletet akar elkövetni ellene.

Cronenberg újra és újra azokat a témákat veszi elő, amelyek őt lenyűgözik: hogy a test és a lélek milyen szétválaszthatatlanul fonódik össze, a társadalmi félelmek és fóbiák miként szabadítják fel az elfojtott érzéseket és hogy miképp szabadul el a paranoia. A Cosmopolis mesterművei kiteljesedése, amely mai világunk aggasztó pénzügyi válságának következményeire figyelmeztet. 

Ma jelent meg a film előzetese (amit valamiért nagyon üldöznek a YT-on, de azt hiszem, nem fogom megérteni, hogy egy filmet reklámozó előzetest vajon miért kell leszedni???), úgyhogy egy vimeos változatot linkelek:



Szerintem Rob mindent megtesz, hogy végre elszakadjon az Alkonyat Edwardjától, és ebben a filmben végre minden bizonnyal sikerülni is fog neki. És szintén tetszős a film francia posztere, ami nemrégiben jelent meg, és ami szintén nem volt még látható az oldalon:


Poszter és szinopszis a collider-ről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése